Kennel Welsh Wonder is geregistreerd in 2021 en gevestigd in Druten. Een dorp midden in 'het land van Maas en Waal' met een bruisende dorpskern en omringd door de rivieren met prachtige uiterwaarden. 

In 2017 zijn wij hier komen wonen met onze Welsh Corgi's James en Bikkel die volop kunnen genieten van de vrijheid en ruimte in de uiterwaarden, samen met alle bevriende honden uit de buurt. 

Bijbehorend aan het ras zijn wij graag actief met onze honden. Langeafstand-wandelingen, struinen door de natuur en zwemmen in de overvloedige waterpartijen zijn hier wekelijkse, zo niet dagelijkse bezigheden.

Na diverse ringtrainingen en succesvolle deelname aan hondenshows met James, zijn we hem vanaf 2019 gaan inzetten voor de fokkerij. Een bijzondere ervaring met mooie resultaten. Mede hierdoor hebben wij in 2021 besloten om zelf een kennel te starten en onze roedel uit te breiden met een teefje. In augustus van 2021 hebben wij Loïs (Doubletroubels Myfanwy) mogen verwelkomen. Een dame met een heel rustig en open karakter, maar pittig genoeg om zich goed staande te houden tussen de 2 heren des huizes.Simone


Uit de hechte vriendschap die is ontstaan met Jeanette Schrijver van kennel De Milligenhof, na de aankoop van James, is voor mij het enthousiasme voor het fokken van de Welsh Corgi Cardigan echt begonnen. 

Steeds wanneer wij op puppy-bezoek gingen na succesvolle dekkingen bij andere fokkers dacht ik altijd 'dat wil ik zelf ook'.

Ik heb een aantal momenten "stage" mogen lopen bij de geboorte van nesten en hier veel ervaring kunnen opdoen en heel veel plezier aan beleefd.

In 2021 ben ik begonnen aan de 'basiscursus fokken en houden van honden' (BFH) om mijn kennis te vergroten en te zorgen dat ik een goede voorbereiding heb om de kennel zo goed mogelijk te kunnen runnen.             


               Nic

Toen we James als pup in huis kregen was voor mij duidelijk dat de liefde voor dit ras niet meer weg zou gaan.

Enthousiast over het opvoeden en "africhten" van onze Cardi heb ik na de puppycursus ook nog behendigheid en een gehoorzaamheidstraining gevolgd.

Via O&O heb ik ook een cursus gevolgd voor Kynologisch instructeur en heb zelfs een korte tijd geassisteerd bij een lokale kynologen vereniging.

Al snel ben ik gepromoveerd tot 'personal assistent' van James.

Ik verzorg dat we tijdig zijn ingeschreven op de diverse shows en evenementen en dat iedereen gewassen en gekamd voor de dag komt.


Met de komst van Bikkel leek het plaatje compleet, maar eigenlijk kun je nooit genoeg Corgi's in huis hebben.

 

 


Onze kennel staat voor het behouden en voortzetten van dit fantastische ras.

Met oog voor gezonde honden, een goed karakter en een fijne gezel gedurende zijn hele leven.

Wij fokken uitsluitend volgens het regelement van de Nederlandse Welsh Corgi Club. 
E-mailen
Bellen
Info