De Welsh Corgi Cardigan

Een "grote hond", maar in een klein jasje. Dat is de korte omschrijving van de Cardigan. 

Oorspronkelijk komt het ras uit de heuvels van Wales, waar het is ontstaan door de behoefte aan een sterke hond met goed uithoudingsvermogen. De voornaamste taak van de Corgi, was de kudde koeien bij elkaar houden en terug halen uit het heuvelachtige gebied. Dit doen ze door te happen (nippen) naar de hielen terwijl ze langs de dieren op lopen. Hiervoor zijn de korte poten ook een uitkomst; omdat de hond laag bij de grond is, kunnen ze op die manier de trappen van runderen ontwijken. Daarnaast waren ze door hun alertheid ook geschikt als bewaker, om het huis en op het erf. Door hun zware geblaf verjaagde ze o.a. roofvogels en bijvoorbeeld vossen die op het kleinere vee aasde. 

Ook het karakter van de honden kan je nog steeds hieraan terug koppelen. De Welsh Corgi Cardigan is een goed te trainen ras, die graag aan het werk is voor zijn baas. Er zijn verschillende hondensport activiteiten beschikbaar die zowel voor eigenaar als Corgi super leuk kunnen zijn. Ze zijn scherp, alert en zeer intelligent. 
Van de twee Corgi rassen, wordt de Cardigan vaak als "clown" omschreven. Een goed gevoel voor humor is dan ook belangrijk als je een "Cardi" als huisgenoot wilt. Denkt de hond ergens mee weg te kunnen komen, zal hij dit ook zeker uitproberen. Een goede opvoeding met duidelijke regels en grenzen hoort hierbij. 

Naast de noodzakelijke dagelijkse beweging en frisse neus, vinden ze het heerlijk om langere wandelingen in de natuur te beleven. De volwassen Corgi kan makkelijk 8-10 km met je meelopen. Passend bij de rassen "Herders" zijn ze buiten graag actief bezig, en kunnen ze in huis goed hun rust vinden wanneer je die bied. 


  • Ben jij klaar voor een nieuwe huisgenoot voor de komende 10-15 jaar? 
  • Heb je alle tijd, inzicht en energie voor dit bijzondere ras? 


Stuur dan een enthousiaste mail met telefoonnummer naar info@welshwonder.eu met aanvullende informatie over jezelf, jouw leefsituatie en waarom je een Welsh Corgi Cardigan als huisgenoot wilt. Of vul het contact formulier op de website in via deze link. >>> Contact <<< 


Bekijk op de website van de NWCC een omschrijving van de Welsh Corgi Cardigan.  

Klik op onderstaande link voor meer informatief over;


 
E-mailen
Bellen
Info